Maandag 10 Oktober 2016

Een zeer geslaagde LLL wedstrijd

Ons jeugdlid Christiaan van Dassen kreeg tijdens een van de club wedstrijden van dit seizoen het idee om een wedstrijd tussen oudere leden en jeugd te organiseren. Op zich een leuk idee, maar hoe pakken we dat in de organisatie aan?

Datum ? , wel of geen lunch ? , spelvorm?,  welke ouderen kunnen we gaan benaderen? Zijn er genoeg jeugdleden te werven en kunnen ze dan ook ?

Na veel overleg en met veel onderling mailverkeer  kregen we op de zaterdagochtend 8 oktober ongeveer 20 spelers op het vroege uur van 9 uur op IJsselweide. Weliswaar en met een andere verwachting meer ouderen dan jeugdige leden, maar een en ander resulteerde toch in een leuke verdeling tussen ouderen en met talentvolle jeugd.

Michel de Meijer was vooraf al enthousiast en die hadden we dan ook gelijk voor deze wedstrijd ingeschreven !
Om toch enigszins de balans tussen jeugd en ouderen te realiseren werd na veel wikken en wegen Michel als Jeugdige deelnemer ingeschreven. Dat betekende wel dat hij in korte broek en met slabbetje en met speen in de mond op hole 1 moest verschijnen.
Dat ging natuurlijk vooraf met hem wel met enige discussie gepaard en uiteindelijk hebben we aan hem zelf overgelaten in welke broek hij verscheen!  

Het weer was met fraai zonnig herfstlicht. Er was voor de spelvorm Texas Scramble best ball gekozen. Een ouder kreeg dus een of meer jeugdtalenten in de flight en samen moesten ze 18 holes spelen. Het werd een geweldig succes en de onderlinge  gezelligheid stond in deze wedstrijd voorop.Na afloop werd door Christiaan van Dassen op een waardige wijze de prijzen in de vorm van bekertjes, flessen wijn en doosjes ballen uitgereikt

En natuurlijk wilt u weten hoe het Michel verging in zijn rol als jeugdige deelnemer?

Met zijn flightgenoten was het voor hem weer een ronde met veel plezier en waren de prestaties dit keer ver boven zijn gemiddelde.
…….chip van buiten de green in een keer in de hole, enkele formidabele afslagen en nog enkele ijskoude putts, waar je rillingen van kreeg,
waren zomaar even zijn slagen, die er toe deden. De rest moet u als lezer maar zelf aan hem vragen.
 
Na de prijsuitreiking hadden we samen nog een gezonde lunch met lekkere en vooral gezonde  boterhammen en soep.

Nog even wat namen van winnaars. Chris en Onno zijn eerste geworden, Christiaan en Jan tweede en Casper en Vincent derde.
Maar eigenlijk verdienen alle deelnemers een applaus voor hun positieve inzet en gezelligheid.

Kortom >  Het was een unieke wedstrijd in de historie van de Golfclub IJsselweide en zeker voor herhaling vatbaar.
Als slot nog dank voor de bijdrage van hoofdbestuur en de gezonde bijdragen van de Brasserie.

Jan Tops 9/10/2016 

Nieuws

Terug
Home Faciliteiten Nieuws Events Contact