Dinsdag 12 April 2016

Competitie Team Golfclub IJsselweide 2016

In het seizoen van 2016 zal IJsselweide voor het eerst in de clubgeschiedenis uitkomen met een Heren 1 team in de Matchplay 36-holes competitie op de grote baan, en daar zijn we natuurlijk hartstikke trots op! De volgende heren zullen de naam van Golfclub IJsselweide hoog gaan houden:


- Roy Kortenoeven (hcp 4.4)
- Viktor Tijbout (hcp 4.9)
- Job van den Berg (hcp 8.4)
- Gerwin van der Berg (hcp 11.6)
- Henk Kortenoeven (hcp 14.1)
- Vincent Engel (hcp 14.5)
- Onno Meijerink (hcp 14.6)

 

Westrijdverslag 10 april


Zondag 10 april was het zover de eerste wedstrijd werd gespeeld op Roxenisse tegen Langoed Bergvliet 1. Bergvliet had een sterk team variërend van handicap 4,9 tot 11. We konden onze borst dus nat maken! ’S Ochtends stonden de foursomes op de planning, hierbij speel je in teams 2 tegen 2 matchplay, waarbij je om de beurt speelt. De eerste foursome werd ingevuld door Henk en Roy, er werd gespeeld tegen de twee lagere handicappers van Bergvliet namelijk handicap 5 en 6! Vader en zoon spelen een spannende pot en speelde all square. Het zelfde gold voor het andere vader en zoon team: Gerwin en Job. Ook zij speelden een super partij en speelden all square. De laatste en beslissende foursome kwam van Viktor en Vincent die tevens streden voor wat ze waard waren, helaas bleek het team van Bergvliet net een maatje te groot, en verloren Viktor en Vincent krap met 1 down.
De zes singles begonnen ’s middags na de lunch die uitstekend verzorgd was door de gastheren van Roxenisse. Roy speelde de eerste single tegen de eerste single van Bergvliet, het bleek een zware strijd te zijn op hole 15 stond de teamcaptain van IJsselweide namelijk 3 down. Het bleek echter nog niet beslist aangezien Roy de laatste vier holes won en daardoor de eerste single won voor IJsselweide! Viktor speelde de tweede single tegen een gelijkwaardige handicapper 4.9  ook dat beloofde een spannende wedstrijd te worden. De twee heren hielden elkaar ook knap in evenwicht een  uiteindelijk speelden ze ook all square over 18 holes.  
Job mocht aantreden voor de derde single en speelde een goede wedstrijd! De putter kwam alleen niet op gang en dat deed hem ondanks een knappe wedstrijd de das om, het eindigde op hole 17 met 1 om 2 (2 down). Daarna was het de beurt aan zijn vader in de vierde single en net als in de ochtend was Gerwin goed op tik! Hij versloeg zijn tegenstander met handicap 7.3 met 2 up op hole 17, een super prestatie! De twee laatste singles verdienen extra aandacht. Het was voor Henk en Vincent namelijk de eerste dat zij meespeelden in competitie verband, laat staan om 36 holes op een dag te spelen, wat echt een zware opgave is. Desalniettemin hebben ze ontzettend goed gegolfd en hielden goed stand tegen hun tegenstanders met aanzienlijk lagere handicaps. Uiteindelijk bleek team Bergvliet toch de betere partij en wonnen zij de twee laatste singles. Wij feliciteren Bergvliet met hun 11-7 overwinning, ondanks de uitslag was het een ontzettend geslaagde eerste competitie wedstrijd en wij hebben ervan genoten!
Volgende week spelen we op de Dorpswaard tegen Hitland 1, ook dit belooft weer een zware beproeving te worden, de heren van Hitland spelen met handicaps van 4.0 t/m 7.0. Wij hebben er in ieder geval ontzettend veel zin in!


Team 1 IJsselweide

Nieuws

Terug
Home Faciliteiten Nieuws Events Contact